Patiënten als ambassadeurs

De patiënten van het patiëntenplatform urticaria praten over de impact die urticaria heeft gehad op hun leven en hoe ze hiermee om zijn gegaan.

Samen willen wij lichamelijke en psychosociale klachten wegnemen, die mensen met een ernstige huidaandoening ervan weerhouden om voluit te leven. Dit doen we door patiënten en artsen te informeren over (chronische) urticaria. Op deze manier hopen wij dat patiënten en zorgverleners de huidziekte sneller en beter herkennen, waardoor patiënten de best mogelijke behandeling krijgen.

We willen bovendien de misvattingen die er zijn ten aanzien van ernstige huidaandoeningen wegnemen en de manier waarop er naar mensen met urticaria gekeken wordt veranderen. Patiënten met een huidaandoening zijn namelijk veel meer dan alleen hun medische diagnose: het zijn onze moeders, vaders, zussen, broers, partners, vrienden en collega’s. Wij willen mensen helpen om hun zelfvertrouwen terug te winnen. Ons doel is dat ze zich weer vrij voelen om hun dierbaren aan te raken, te knuffelen en te omhelzen. Met een huid waarin ze zich goed voelen.

Kortom, het patiëntenplatform urticaria wil de impact van chronische urticaria op het dagelijks leven van mensen onder de aandacht brengen. En daarvoor kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Wilt u ook uw verhaal delen met anderen? Stuur dan een mail naar info@urticaria.nl.

unnamed