Urticaria en uw relatie

Intimiteit, wat verandert er?

Het lichaam kan door de medicatie voor urticaria veranderen: dunner, dikker, gevoeliger en/of ongevoeliger worden. Elke verandering heeft impact. Het is belangrijk aan te geven aan uw partner wat u wel en niet kunt en waar u behoefte aan heeft.

Nachtrust

Urticaria kan ervoor zorgen dat de nachtrust sterk wordt verstoord. Het is mogelijk dat u korte nachten slaapt en daardoor extra vermoeid bent. Jeuk en galbulten kunnen u ’s nachts wakker houden. Voor uw partner heeft dit ook invloed op de nachtrust. Voor de kwaliteit van de nachtrust kan het voor beiden soms beter zijn (af en toe) gescheiden te slapen. Praat hierover met uw partner.

Urticaria en zwangerschap

Een zwangerschap verandert het lichaam (ook hormonaal). Voor vrouwen met urticaria kan een zwangerschap een behoorlijke aanslag hebben op het lichaam. De reserves die een patiënt heeft, zijn minimaal. Alle aandacht gaat naar de groei van de foetus. Het is raadzaam om met uw behandelend arts en gynaecoloog uw kinderwens te bespreken. Zij kunnen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn en inzicht geven in het gebruik van uw medicatie tijdens de zwangerschap.